Activiteiten


April 2024 Mei 2024 juni 2024 juli 2024

Wijzigingen en/of aanvullingen worden in het maandblad afgedrukt.

Activiteiten


AFSLUITING SEIZOEN 2023-2024 op 25 MEI

Op zaterdagmiddag 25 mei a.s. organiseren we een gezellige middag als officiële afsluiting van het seizoen 2023-2024. Hierbij dient wel vermeld te worden dat een aantal week-activiteiten de hele zomer gewoon doorgaan in Puyckendam.

De klaverjasclub in Maasgaarde speelt zijn laatste “hekkies” op dinsdagmiddag 4 juni, waarna de prijsuitreiking volgt. Het nieuwe klaverjasseizoen start op 27 augustus.

Op 25 mei speelt accordeonclub D.S.V.P. uit Sassenheim voor u in de grote zaal van Puyckendam. De zaal is open om 13.30 uur en het optreden start om 14 uur.

Leden kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart persoonlijk één gratis toegangskaart afhalen. vanaf 1 mei bij VVV Noordwijkerhout, Havenstraat 10 en bij de bar van Puyckendam, Pilarenlaan 1.


DAGTOCHT 20 JUNI 2024

Hallo allemaal,

Op donderdag 20 Juni 2024 wordt de tweede dagtocht van dit jaar georganiseerd.
Deze gaat naar de windmolenbelevingscentrum  “11 Beaufort”. We rijden een mooie route door de polder naar dat belevingscentrum in Nagele in de omgeving van Urk.
Daar staan de grote windmolens van Europa. Hier kunt u normaal niet komen, maar de eigenaren van het belevingscentrum bieden de mogelijkheid om met een gids in de touringcar een prachtige rondrit onder de gigantisch windmolens te maken en te genieten van de omgeving.

Maar eerst wordt u bij de familie Renne in het restaurant van het belevingscentrum ontvangen met twee kopjes koffie of thee en zelfgemaakte appeltaart.
Hierna volgt de rondrit. Teruggekomen bij “11 Beaufort” serveert men u een heerlijke koffietafel met slaatje en een heerlijke rundergehaktbal van eigen makelij.
U heeft daarna de gelegenheid het belevingscentrum te bekijken en de aldaar gevestigde streekproducten-winkel te bezoeken.
Op de terug weg kan er mogelijk nog een stop gemaakt wordt in Urk.

Donderdag 30 mei kan er in Puyckendam  ingeschreven en betaald worden tussen 10.00 -11.30 uur. De kosten zijn 60 euro.

De vertrektijden zijn; 8.45 uur vanaf de Brink en 9.00 uur vanaf de Pilarenlaan.

Met hartelijke groet  en tot ziens,

Elly Duivenvoorden.


KAARTVAKANTIE 21 – 25 OKTOBER 2024

Het leven is goed in het Brabantse Land! Dat werd gezongen in een liedje van tientallen jaren geleden, en zo is het nog steeds.

Noord- Brabant behoort dan ook tot de gezelligste bestemmingen van Nederland. Het Bourgondische leven, de prachtige natuurgebieden, de geweldige steden en de gastvrije inwoners maken deze provincie een zeer geschikte vakantiebestemming voor onze klaverjasreis.

In het centrum van het plaatsje Made ligt ons hotel:  Het Trefpunt,  adres: Raadhuisplein 1-a 4912 ZJ Made.

Kosten voor deze vakantie bedragen € 585,- op basis van een 2-persoonskamer. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 65,-.

Opgeven voor deze reis kan op DINSDAG 30 april tussen 10.30-12.00 uur  in Puyckendam. Hierbij dient € 75,- te worden aanbetaald aangezien het hotel een voorschot verlangt.

Verder is praktisch alles weer bij de prijs inbegrepen, maar als u  s’ avonds na de koffie nog iets wilt gebruiken is dat voor eigen rekening.

Een eventuele annuleringsverzekering  dient persoonlijk te worden afgesloten.

Er kunnen 35 personen mee, al wordt het wel weer stoeien met de 1-persoonskamers.

Hopelijk allemaal weer tot ziens. Ik heb er nu al zin in!

Groet,  Elly Duivenvoorden


DAGJES UIT EN RESERVERINGEN

Voortaan gaan we een ander systeem hanteren, waarbij niet meer van tevoren gereserveerd kan worden. U kunt zich alleen aanmelden op de inschrijf dag, waarbij ook meteen betaald moet worden. Zijn er meer gegadigden dan plaatsen, dan worden die op een lijst gezet en benaderd of zij met de volgende dagtrip mee willen.

Met vriendelijke groet,

Elly Duivenvoorden, reiscommissie


 

 Open maaltijden

Op de 1e donderdag van de maand wordt een open maaltijd gehouden in de grote zaal van Puyckendam, aanvang 17.30 uur, zaal open om 17 uur. U kunt zich hiervoor op de donderdag een week van tevoren opgeven bij Joke Berkhout, die daarvoor van 11 tot 12 uur in Puyckendam aanwezig is. De kosten voor de maaltijd zijn € 15,-, te betalen bij aanmelding.


Bingo
Iedere 2e zaterdag van de maand wordt een bingo georganiseerd in de grote zaal van Puyckendam. Aanvang 13.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur.


Activiteiten en lidmaatschap
Als je lid bent van een vereniging kan je ook deelnemen aan de activiteiten van die vereniging. In het verleden hebben wij er nooit een probleem van gemaakt als niet-leden tegen dezelfde vergoeding aan een activiteit deelnamen. Uitgangspunt was om senioren in de gelegenheid te stellen elkaar te ontmoeten en dat willen we ook blijven doen.
Echter het verlies van leden door overlijden en vertrek is groter dan de toestroom van nieuwe leden. Dit heeft nu tot gevolg dat bij gelijkblijvende activiteiten er meer uitgaven zijn dan dat er aan geld binnenkomt.
Om dat te voorkomen hebben we als bestuur moeten besluiten om met ingang van het nieuwe seizoen van de niet-leden per activiteit een hogere vergoeding te gaan vragen dan van de leden.
Deze verhoging van de vergoeding is vastgesteld op € 2,00 per activiteit.
De niet-leden blijven van harte welkom, maar liever hebben we dat ze lid worden. Dat biedt de vereniging meer zekerheid.